We gaan de Provenierssingel kleurig en bloemrijk maken!

bloembollenplan_tullipen

Op zaterdag 5 en zaterdag 12 november gaan we met een aantal bewoners bloembollen planten langs de Provenierssingel. We hebben een vijftal plantvakken bepaald, de eerste drie zijn nu aan de beurt: aan de kop van de singel (bij het kunstwerk van Klaas Gubbels), ter hoogte van de Molenwaterweg en aan de oostzijde van de Kerkbrug. Het idee is om in een later stadium, als de bouwactiviteiten bij het CS gereed zijn, ook aan de westkant van de singel twee perken te beplanten.

bloembollenplan_pluimDe Gebiedscommissie heeft subsidie verleend waarmee we een deel van de kosten kunnen betalen. Vanuit de gemeente worden we deskundig en enthousiast bijgestaan door de dienst Beheer & Uitvoering groen en water

.

 

bloembollenplan_tulipWat gaan we planten: bollenmengsels die een aantal maanden, opvolgend bloemen laten zien. Er zijn mengsels met bollen in de kleurcombinatie geel/rood, geel/paars, paars/blauw/rood.

We hebben waar mogelijk gekozen voor bloemen die insecten aantrekken.

 

bloembollenplan_narcisWe starten op 9.00 uur en werken tot 16.00 uur. Verzamelen bij het kunstwerk van Klaas Gubbels. Heeft u zin om mee te doen, als is het maar een uurtje: kom! We kunnen veel handen gebruiken. Neem, als u die heeft, een spade mee, en trek waterdichte stevige schoenen en werkhandschoenen aan.